Wednesday, April 27, 2011

~Check up lagi~

Pagi td bukak blog baca kebanyakan blog mommy to be cerita psl check up.. Hihi so sy pun nak ceritala pasal check up last week~21 weeks.. This week dah 22. Alhamdulillah semakin sihat.. Mana tak sihatnye, berat naik 3kg.. Nangis~~nangih Tapi baikla dr sy tu, tak komen sikitpun psl berat.. Hee~~

Perkembangan semasa~

Baju2 kebanyakannya dah tak muat..

Muka dah mengembang.. Ni ramai yang tegur. Paling obvious kat hidung.. Huwaa

Dilema betulla nak pergi kenduri kahwin nak pakai baju apa. Dah la berderet2 kenduri kahwin bulan 5,6 ni... Haishhh.

Ok, berbalik pada check up 21 weeks hari tu, doktor macam biasa scan.. Dr ukur kepala dah 5.xx (tak ingat point berapa cm) . Tapi mmg normal sebab kat skrin mmg tunjuk 21 weeks + x days.. Dan kalau ikut panjang kepala, due date jatuh pada 01.09.2011..

Ukur panjang tulang peha pun normal, skrin tunjuk 21 weeks + x days jugak.. Cuma kalau ikut panjang peha, due date jatuh pada 31.08.2011..

Dua2 date dah raya..

Nak raya kat mana ni....

Dilemaa lagi..

Scan nak tgk gender nampak bird lagi.. lapar

Ohh kali ni check up, dr ambik darah. Akhirnya..

1 comments:

~Yun~ said...

boboy jugakla kan..bes2!yun pn berat naik lagi,g kenduri pkai blouse and pants je..huhuhu!