Saturday, October 15, 2011

~Tamat sudah cuti 60 hari~

Hari ni genaplah 60 hari Adam melihat dunia dan genaplah 60 hari cuti bersalin sy. Perasaan gembira ada, sedih pun  ada. Gembira sebab rasa cepatnya masa berlalu, anak dah 2 bulan.. Sedih sebab isnin dah start keje~ Malasnya. Lagi2 sedih bila kena tinggalkan adam kat babysitter..

Semalam adam first time hantar kat bs dia.. Rindu je kat adam.. Semalam start bagi ebm kat adam. Pagi2 tu dah ajar bs dia camana nak handle ebm. Harap2 semuanya ok dan berjalan lancar.


Sekejap je rasa dah 60 hari. Memang tak cukup je rasa cuti 60 hari, anak baru 2 bulan dah kena hantar kat org.. Best org gomen dpt 90 hari.

2 comments:

elanie*Q said...

assalam sahida :)
rupenye czer jugak ye? Sama la kita. N your stories pn dh nk 70percent sama ngn nanie. Tolak part calcified uterus? tu, and sket lg part here n there.

Mine, 3x induce, kali ke3 doc check jln dh 3cm,so no need to czer. Tp byk bnda jd ms tu, last2 czer jugak bl lm sgt tggu dlm blk bsalin, hy bukak 8cm, nurse swuh try teran tp xkuar jugak bb. N trus kna htr wad bedah.rupenye tali pusat bb dh lilit kat bahu. Dats y bl teran, he won't come out. Jeles kan org len dpt normal? Tp yg penting,alhmdulillah kita n bb sm2 selamat.

And even cter pantang sahida pn lbh kurg je ngn nanie. Hari ke 27 blk perak, hari ke 33 balik johor. N bmula la sesi bpantang sdri. Hr ke 44 dh ikot suami p beraya umah kwn dia. Even b4 hbs 44hri pun dh ikot suami kuar p kedai n ronda2. Hehe..

Happy ber ebm n bf adam ok ;)

~SaHiDa~ said...

hehe nanie dah come back.. aahla kte nye experience bersalin lebih kurg sama tp nanie lg tough dah smpai 8cm.. kte 2.5 je..hehe sll la update blog..