Thursday, December 1, 2011

~Bila anak tak sihat~

Selasa sy terpaksa ambik EL sebab adam demam, batuk n selesema dari hari sabtu lagi.. Batuk sgt teruk sampai hilang suara, nafas bunyi2, hingus meleleh2, muntah2 keluar kahak.. Kesian anak ibu..Hari isnin bwk pergi klinik, Alhamdulillah takde lelah.


Ambik EL sebab tak nak susahkan mak cik. Bila adam asyik batuk je, dia kena extra care, sebab senang nak muntah. Dahla minum susu sikit, muntah lagi. Kurusla adam pasni.. Dahla timbang 3 bulan hari tu 6.00 kg je berat dia. Sejak hantar ke babysitter, dia kurang menyusu kot, selalu minum 15oz je sepanjang office hour, tu pun mak cik ckp minum tak abis sebotol. Dia lebih suka df kot.. Pastu semalam pulak (rabu), walaupun adam tak sihat lagi, terpaksa la jugak hantar kat mak cik.. Paling menyedihkan, adam minum 3 botol je = 9oz sepanjang hari, tupun minum sikit2 je. Sedihh..


 Get well soon baby. Ceria2 camni selalu ye..


3 comments:

ettyzukhair said...

alolo...cian adam...baguslah kalu muntah kuar kahak tu...if kahak still blocking hidung & paru2 trylah stimkn muka dia cikit2 utk cairkan kahak tu..

Kasih Kita said...

Yusuf pun masa 3 bulan kene selsema n batuk. Rupa-rupanya sebab pengasuh bg susu sejuk pada baby. tak dipanaskan pun.

~SaHiDa~ said...

selala meniarapkan dia n tepuk2 belakang dia bagi keluar kahak. huhu kalau bab pengasuh tu, rasanya ok kot, kalau ptg2 tgk botol susu dia suam lagi. ok la rasanya