Monday, December 12, 2011

~Adam @ Genting~

Last sat, ad hoc plan, ke genting lah adam.. Mula2 risau jugak nak bwk naik genting, sebab adam takde baju jalan long sleeve... Huhuiii kesian adam. Pakai short sleeve je, seluar pun short jugak. Tapi kat genting ni takdela semua tempat sejuk. Kitorg bwk jln2 indoor n naik cable car, tak sejuk sgt pun. Cuma kat outdoor yang sejuk sgt bila dah ptg2. So ok la kan mcm jln2 shopping complex je sejuk dia.


 Hai, sy kat genting!!


Family kecilku 



on d way ke cable car



Dalam cable car



Sy lansung tak gayat naik cable car


tgk. hepy je dia ni



babai

Friday, December 2, 2011

~Ruam susu/ ruam peluh~

Hai kawan2..

Saja nak share pasal krim yang sy pakaikan kat adam untuk ruam yang tumbuh kat muka dia. Tapi tak tau la tu ruam susu or ruam peluh. Yang pasti muka dia naik bintik2 n merah2.. Pastu dia pun tak selesa, asyik nak sapu2 muka dia. Kalau kena panas lagi la, merah mcm melecur jadinya.

Sebab agak teruk, kitorg bwk gi klinik. Sebelum ni ada sapukan krim ezerra, tak berkesan kat muka, tapi kat leher berkesan (leher pun pernah naik merah2 mcm melecur tu).

So doktor tu bagi krim mcm kat bwh ni..

 Hari 1st pakai, merah2 tinggal sikit. Hari 2nd pakai, merah2 hilang terus. Yang tinggal bintik2 kecik yang keringla.. Jgn risau baby pegang2 muka pastu masuk mulut, doktor kata kalau kuantiti sikit, takpe.


 Gebu kembali muka adam. Hihi


Thursday, December 1, 2011

~Bila anak tak sihat~

Selasa sy terpaksa ambik EL sebab adam demam, batuk n selesema dari hari sabtu lagi.. Batuk sgt teruk sampai hilang suara, nafas bunyi2, hingus meleleh2, muntah2 keluar kahak.. Kesian anak ibu..Hari isnin bwk pergi klinik, Alhamdulillah takde lelah.


Ambik EL sebab tak nak susahkan mak cik. Bila adam asyik batuk je, dia kena extra care, sebab senang nak muntah. Dahla minum susu sikit, muntah lagi. Kurusla adam pasni.. Dahla timbang 3 bulan hari tu 6.00 kg je berat dia. Sejak hantar ke babysitter, dia kurang menyusu kot, selalu minum 15oz je sepanjang office hour, tu pun mak cik ckp minum tak abis sebotol. Dia lebih suka df kot.. Pastu semalam pulak (rabu), walaupun adam tak sihat lagi, terpaksa la jugak hantar kat mak cik.. Paling menyedihkan, adam minum 3 botol je = 9oz sepanjang hari, tupun minum sikit2 je. Sedihh..


 Get well soon baby. Ceria2 camni selalu ye..