Tuesday, March 27, 2012

~Mattel Warehouse Clearance~

Sapa pergi Mattel Warehouse Clearance jumaat pagi2 sampai sanggup ambik cuti n bersesak2 sampai nak keluar lift pun tak boleh?? Heheh kamilah antara org2 tu..

Fuh so far inilah sales paling ramai n crowded pernah pergi. Kalah sales pureen n sogo.. Kami sampai2 seawal 9.30 pagi, jln tak jam, parking tak susah, tapi, naik2 tingkat 1, tak boleh keluar lift. Semua dah menunggu dgn penuh tak sabar.. Serius ramai sgt org. Ada jugak yg bwk anak kecik, mmg tak patut, sebab semua org mcm menggila, tak hirau dah budak kecik ke, ibu tolak stroller ke, main langgar je.. 

1. Laluan nak masuk sangat sempit. Bottle neck, so org main tolak2. 
2. Dewan di mana sales berlangsung sgt kecik, tak padan dengan toys yag melambak. Masuk2 dorg bagi kotak free untuk isi hasil shopingan,  bayangkan bila semua org bukak kotak, n jln tgn bwk kotak, mata tgk toys kat kiri kanan, so main langgar je org depan.. 
3. Takde space nak sort barang
4. Better bagi beg besar mcm beg shopping ikea/pureen, daripada bagi kotak. Kotak mkn space, susah nak angkut
5. Cashier sikit, kat tempat sama jugak nak letak cashier, ada 1 lane je. Lagi 1 lane item less than berapa tak ingat. tapi kebanyakan org beli byk. 


 Kan, sgt crowded.. Sampai ada sorg chinese ni ckp, semua org ambik toys mcm semuanya free! 



 Ni lane beratur nak byr. 1 lane je ada



 Hehe ni kitorg punye kotak.. kecik saje



 Ni semua adam yang punye!!. Byk hot wheel je. 3y ++.. Yg boleh main skrg ada 2 je. Yg lain2 masuk stor.. Kalau dapat baby girl, terpaksa pergi lagi sales ni beli barbie pulak. :D


Rasanya ramai yg pergi sales ni sebab nak beli toys untuk buat business. Sebab ramai sgt ambik toys yg sama sampai 4-5..Sesapa yg tak dpt pergi, sll ada lagi sekali this year, bulan sept kot. Tapi serius mmg harga berbaloi2..

Tips:

1) Jgn bwk anak kecik/ stroller
2) Bwk beg shopping sendiri, sebab kotak yg provided tu leceh nak bwk mencelah2 dlm crowd
3) Dtg awal. Hari 1st terus dtg. Byk choice, even brg2 pun fresh baru keluar kotak
4) Kalau dtg berdua, sorg pergi pilih brg, sorg queue untuk bayar. Sambil queue boleh sort barang

Happy nye dia dapat toy baru. Fisher price musical ball - RM40. Harga pasaran dalam RM60-70.

4 comments:

xoxo--eena said...

hi, saya pergi khamis sebab dalam facebook dia announce boleh pergi utk sape2 yg like fb dorang. memang sgt lengang, boleh pilih rileks2 huhu.

~SaHiDa~ said...

itula sy tak like fb dia so tak tau. tapi hari jumaat pagi tu toys byk lagi

~YUN~ said...

khamis lg best,byk brg,hehe!wow!siap da beli toys smpai 3y++...untunglaaa..mmg xblh miss warehouse ni..hehe!best kannn!!

~SaHiDa~ said...

Yun jelesnye ramai pergi khamis. rugi kte tak tau. hohoh