Monday, June 11, 2012

~He loves water~

Bila adam still dalam pantang, everytime mandi, rumah macam nak bergegar dengar adam jerit. Dia sangat2 takutkan air at that time.. Huhu memang mencabar nak mandikan dia time tu.

Tapi, as time flies, bila dia semakin besar, dia dah mula sukakan air.. Dulu everytime mandi, mesti mandikan dgn air suam.. Sampaila 4-5 bulan, baru berani mandikan dgn air sejuk. Rupanya start dari 2 bulan lagi nenek babysitter dia mandikan dgn air sejuk.. Huhu ibunya yang takut2. Adam relax je sbnarnya..

Rumah yg duduk skrg takde swimming pool. How i wish rumah baru kitorg cepat siap supaya boleh bwk adam mandi swimmping pool hari2, tgk dia heppy mandi manda tiap2 hari. hehe.. over.. 

1st time bawak adam mandi pool time kat penang. Adam baru 7 bulan time ni.Seronok sgt dia main air..






Pastu pergi penang lagi mandi pool yg sama jugak...

Ni nak merangkak dalam air ni




 Tak nak org pegang ni...







And now, ibu n ayah dah belikan adam swimming suit and baby float...

 Baru masuk pool dah senyum2



 Jumpa geng. Muka tak puas hati adam apasal budak 6 bulan lebih besar dari dia



 Hepinye dia


 Jumpa kakak2. Tetiba dapat ramai kakak




2 comments:

Dina Sallehudin said...

be careful ya mommy adam... my baby baru baik demam n bronchiolitis sbb mandi pool punya pasal tau =( if nak mandi pls look for tempat x crowded. nowadays musim budak2 n babies sakit.. n pool is excellent ground for bacteria n virus to spread.. be careful dear!

~SaHiDa~ said...

takutnye. hopefully tak jadi pape. thanks 4 ur advice :)