Friday, August 3, 2012

~ 5 langkah~

Malam tadi adam dengan bergayanya dah pandai jalan 5 langkah... Heheeee excited ibu dia. Selalu kalau pimpin dia jalan/bertatih, mesti jln main redah je laju2, badanpun liuk lentuk. Tapi mlm tadi steady je dia langkah. Sebelum ni pun dgr org main mercun, laju je dia jln ke arah kita sebab takut. Boleh pulak la berjalan kalau tgh takut.

Bila nak pandai jln betul2 ni adam oiii.. 

16 Ogos ni InsyaAllah dah setahun dah Adam...Still tak berapa suka minum susu. Aihhh malas nak pk. Satu yang perasan, dia ni suka benda yang sedap2 je especially yg manis2 mcm kek, coklat, tau fu fa, kurma(ni bagus). Kalau mknn / minuman sedap2, mkn sampai bunyi2 feeling sedap dia. Kalau suap susu, dimuntahkan je, bubur tawar pun sama.. Sabar jela.

Haihhhh

Toys favorite dia skrg adalah handphone. Kalau kita ckp hello2 je, dia letak hp kat telinga dia. Smart boy.. And lagi satu, hair dryer ibu dia. Pagi tadi for the first time ayah dia bg dia main hair dryer ibu, dapatlah ibu n ayah bersiap nak pegi keja dgn tenang. Dah lama dia aim nak main hair dryer tu, baru hari ni dapat. Sian... Pagi tadi dia bangun 5.55 terus nak tolong ibu iron baju.. hai la adam.. Skrg kalau tido dlm bilik, dia bgn2 jarang nangis, pastu terus bukak pintu sendiri cari org kat luar. Of cos la pintu tak kunci kan, sebab tu boleh bukak n dia tido bwh sekarang. Pastu telinga lintah pulak tu. Dgr bunyi kuat sikit je bgn tido. Terpaksa la ckp bisik2 kdg2 tu. 

Main hp


Suka sgt ketawa terkekek-kekek mcm org tua. Dia mmg jenis mudah senyum n ketawa kalau dgn ibu n ayah dia. Kalau dgn org lain susah sikit. Tak tau la napa. Ermmm ketawa kuat, nangis pun kuat jugak. Kalau nak tido tu, nak selesa je n kena dgn ibu, kalau tak meraung2 dia. Rumah bbsitter nasib baik ada buai.





Ermm skrg ni kuat memanjat. Katil dalam bilik petik jari je dia boleh panjat. Sofa pun sama. Babychair pun jarang pakai dah, asekla nak berdiri dlm tu. Sian pulak nak pakaikan seatbelt. 

 
 
Ok la sampai sini dulu. Babaii..



2 comments:

ettyzukhair said...

waaaahhh...chaiyoklah...pasni lari2 bagi mama kejar hehe

~SaHiDa~ said...

Hehe hopefully boleh kurusla ibu dia