Tuesday, February 21, 2012

~6 months~


Hai, sy dah 6 months. Skrg sy dah pandai angkat2 bontot mcm nak merangkak. Tp sy nak bagi ibu n ayah sy relax2 dulu sebelum tiap hari dorg penat kejar2 sy. Dorg mcm tak ready je lagi nak kejar2 sy sebab ayah sy tgh bz skrg, tiap hari dia buat rumah mcm lab test dia. Nanti sian kat ibu.. hihihi


Hai..


Hari tu 6th month check up berat sy tak naik pun. Sy hepy je sebab sy mkn byk, tapi berat tak naik. Tak sia2 sy aktif mengundur sana sini, terbalik sana, terbalik sini. Berat maintain 7.3kg. Ok la tu kan. Cuma pipi sy makin chubby. Time kena inject sy jerit manja sikit je. Cuma muka sy tukar jadi merah sikit, blushing.. eee..

 Ada gaya imam muda tak??


Skrg sy tido mlm dah ok sikit. Kalau nak tau dulu sepanjang dlm pantang sy tak boleh tido mlm sebab ada nightmare. Gilir2 la ibu n ayah jaga sy dari pukul 12-6 pagi. Lama2 sy kesian, lagi2 ibu dah nak masuk kerja, sy tepis segala nightmare, sy try tido mlm, ok la jugak. Walopun kdg2 agak susah jugak nak tido. Masa umur sy 2-3 bulan, sy tido dlm kul 2 pagi, tp ok la tu kan. Kasi can ibu n ayah tido kejap pun jadila. Tp lepas2 tu sy makin better, dah boleh tido mlm. Skrg ni sebelum pukul 12 sy mesti tido. Cuma sebelum tido tu sy suka berkepit ngan ibu lama2. Kdg2 sampai sakit2 pinggang ibu sy, tp dah sy tak suka breastfeed sambil ibu baring nak buat camana. Sy lebih suka duduk atas riba..Nak manja ngan ibu..

 Smart tak sy??


Lepas tu sy suka mkn bubur yg ibu buat. Favorite sy bubur nasi lenyek bersama sweet potato n carot puree. cheee sedap tak nama menu mkn sy. Pernah ibu bagi sy brokoli jugak, tp skrg ni dah stop bagi sebab ibu baru tau brokoli untuk 8 months above,tp sy suka! Ibu pernah bagi cerelac tp ermm sy mcm tak minat sgt sebab mcm manis la.. Ermm kesihatan kenala jaga. Nestum pun sy tak minat. Puree heinz tu pun sy mcm tak minat. Yg penting sy suka air tgn ibu. Hehhehh. Ermm lagi satu, ibu bagi sy ayam semalam, pastu smlm sy gatal2 kat mata n hidung, maybe sebab ayam la kot. hr ni ibu try bagi ayam lg, kalau sy gatal2 lagi, ibu stop la kot bagi ayam.. Kite tgk camana hr ni..


Sepupu sy ni kan pantang nmpak sy mesti nak lepuk muka sy sampai berair mata sy. Siapla  bila sy dah besar sikit nanti.

Ibu sy suka panggil sy apek. Mcm apek ke?

Ermm ok la. Panjang jugak entry kali ni. Jarang2 sekali entry panjang2 kat blog ni.


Ibu love baby :) 

Friday, February 10, 2012

~Warning! Please use the seatbelt~

1.  
Mula-mula elok je duduk main2 kaki je

2.
Ok, dah start tak duduk diam. kaki dah tendang2


3.
Dengan lajunya start berpusing

4.
 Yeay.. dapat meniarap atas car seat

5.
Tolong!! nak terjatuh dah ni