Wednesday, June 27, 2012

~Indah khabar, indah rupa, indah rasa~

Selama ni just dgr2 ckp org.. Baca post2 org, tgk2 gambar org... Pastu pelik apesalla org sll duk ckp2, duk promote2, duk ulang2, duk puji2

Tapi baru2 ni bila dah try, mmg lepas2 ni akan ckp2, post2, promote2 n ulang2 ,puji2.....

Benda yang dimaksudkan adalah...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaa. Meatball ikea. Source google~


Mula2 tgk mesti ckp apa yg sedap sgt nye meatball ni. Dah rasa baru tau..Sedap.. Sgt... Jadi, pegila ikea makan meatball disamping berangan. Ikea adalah tempat yang paling best untuk berangan, sampai bercita-cita nak dtg sini tiap2 minggu. Serius boleh release segala tension, stress, kalau pergi ikea. Best oo berangan~~ nak hias ruang tamu mcm ni, nak buat dapur mcm ni, nak bilik mcmni, nak hiaskan bilik adam mcm ni, nak almari mcm ni, nak beli lilin2 wangi2 ni, (ayat2 common kalau kat ikea)..



And baru2 ni kitorang hadiahkan adam highchair. And now he's having his breakfast, lunch, dinner with us!

 RM 49 je. Without tray.  Tray tak perlu kot, meja makan dah ngam2 aras sama ngan highchair ni.. Tapi dia bukan duduk diam pun dalam highchair ni. Dia panjat2 nak terjun lagi ada. Tapi senang jugakla nak suap, kalau tak, time makan penat duk kejar dia je.

Color lain takde ke ikea??? Ada color putih je yg murah. 





Monday, June 11, 2012

~He loves water~

Bila adam still dalam pantang, everytime mandi, rumah macam nak bergegar dengar adam jerit. Dia sangat2 takutkan air at that time.. Huhu memang mencabar nak mandikan dia time tu.

Tapi, as time flies, bila dia semakin besar, dia dah mula sukakan air.. Dulu everytime mandi, mesti mandikan dgn air suam.. Sampaila 4-5 bulan, baru berani mandikan dgn air sejuk. Rupanya start dari 2 bulan lagi nenek babysitter dia mandikan dgn air sejuk.. Huhu ibunya yang takut2. Adam relax je sbnarnya..

Rumah yg duduk skrg takde swimming pool. How i wish rumah baru kitorg cepat siap supaya boleh bwk adam mandi swimmping pool hari2, tgk dia heppy mandi manda tiap2 hari. hehe.. over.. 

1st time bawak adam mandi pool time kat penang. Adam baru 7 bulan time ni.Seronok sgt dia main air..






Pastu pergi penang lagi mandi pool yg sama jugak...

Ni nak merangkak dalam air ni




 Tak nak org pegang ni...







And now, ibu n ayah dah belikan adam swimming suit and baby float...

 Baru masuk pool dah senyum2



 Jumpa geng. Muka tak puas hati adam apasal budak 6 bulan lebih besar dari dia



 Hepinye dia


 Jumpa kakak2. Tetiba dapat ramai kakak