Wednesday, October 17, 2012

~Sabar~

Bila anak dah semakin membesar ni, semakin bijak, semakin byk ckp, semakin byk perangai, semakin byk ragam, seriussssss tahap kesabaran kena tinggi melangit..

Skrg keje dia asyik nak ke dapur je. Masuk2 dapur terus cari bwg halia genggam tak nak lepas. Marah kalau kita nak ambik balik bwg tu. Pastu pernah nak tarik cerek kaca. Pastu pandai nak bukak api dapur, gaya kemain mcm nak masak dah. Pastu sudu abis dikerjakan bwk pergi ruang tamu. Pernah dua2 tangan pegang 2 bijik telur..haha yg ni kelakarpun ada, nak marah pun serba salah sebab comel. And paling2 mendebarkan, pernah nak ambik pisau, nasib baikla nampak.. 

Dah jenuh dah halang laluan ke dapur tu. Tapi semua benteng berjaya direntasi. Yang paling geram, kemain senyum meleret kalau dapat sampai dapur.. Geram2 jugak tapi kelakar pun ada budak ni..

So skrg ni, sgt tak sabar nak tunggu 25 oct .

Sebab ada sale my dear. I nak beli safety gate! sgt2 tak sabar.


Hopefully ni bukan backdated punya iklan. Kat shopping & sales tak keluar lg. pastu tak letak tahun bila pulak..