Wednesday, May 29, 2013

~Wean off~

Semalam jumpa doktor, mengadu pasal anak yg still refuse minum susu formula..

Katanya, no worries, umur dia pun dah dekat 2 tahun, dia mkn cukup tak? berat dan tinggi dia ok tak? aktif tak? Kalau semua ok, don't worry, dia dah dapat khasiat dari makanan yg dia ambil. Cuma make sure dia makan mknn yg berkhasiat. Kenapa nak paksa2 dia minum fm. Sebab tu wujudnya term wean off.. Bermakna kita wean off dia dari susu. Kalau dia taknak fm, jgn paksa2..

Alhamdulillah adam makan ok... so, dah tak risau2 lg :)

Skrg minum susu ibu malam2 je. Time dgn ibu je.. Siang2 rumah babysitter tak minum susu langsung. Last beli susu karihome, ibu yg minum kihkihkih




2 comments:

ettyzukhair said...

wah xminum susu langsung eh..mmg xde minta langsung ke??ok je if dia mkn mknn seimbang daytime & nite..ameer ok sikit dh..fm still daytime kat nursery je..kat umah fresh/full cream dutch lady..fm kt umah xnak langsung..n still demand nenen malam2 for comfort..hehe.. tah2 nanti adik dh pop out pun still nak nenen gak ni..xde gaya nk stop bf..hehe

Atiqah Adnan said...

bagus bagus... susu ibu terbaik..