Wednesday, July 17, 2013

~Perihal sebidang tanah~

Setahun yg lepas kami suami isteri pernah berhajat nak beli sebidang tanah di hulu langat. Harga ok, below 100k, boleh diri sebijik banglo.. Kononnye.. Time tu mmg rajin pegi hulu langat tu survey sana sini. Ada je iklan kat mudah tu mesti pergi survey.

Kebetulan, officemate husband pun nak beli tanah yg sama dgn yg kitaorg minat tu.. Time tu, hanya ada black n white la, progress apepun takde lagi. Tanah nya bersemak lagi dgn pokok2. Stlh berkali2 survey, and atas nasihat org, akhirnya kami tak jadi beli tanah tu walaupun time tu semangat nak memiliki tanah tu berkobar2. Sapa tanak buat rumah banglo kan..kann.. Yg officemate husband tu berjaya beli tanah tu..

Setahun berlalu...

2 minggu lepas, kitorg jln2 ke hulu langat, tanah yang sama, tapak yg sama, kini masih lagi bersemak samun... Sikit progress pun takde.

Melayu tipu melayu.. Kesian kat pembeli2 tanah tu. Dgr cite, tanah tu pun tak abis bayar lagi dekat owner tanah.