Thursday, May 29, 2014

~Puting / teats baby~

Kembali berblog. Hehe

Ni sebenarnya lebih kepada catatan untuk diri sendiri..

This week ofis tempat kerja sy ni ada baby fair. Kelas kau tau kat ofis ada baby fair, international baby fair pulak tu.. Turun lift je nak gi baby fair ni. Untung betul. Bukan takat tu je, baru2 ni jualan gudang parkson, jualan handbag berjenama, jualan baju2 muslimah siap ada artis lagi. Tah kenapa berebut nak buat kat sini tak tau la. Diorang ingat gaji kitorg ni besar sgt ke.hihi

Berbalik pada baby fair ni, skrg ni sy tgh cari teats yang spill free. Hasil googled, yg proven spill free adalah pigeon cross cut je. Kebetulan baby fair kat bawah ni ada pigeon.. Tiap hari aku duk ngadap semua teats dekat pigeon tu untuk study. hehe mmg study tau.

Rupanya ada mcm2 jenis teats ni. Saiz tak kesahla, tu pandai2 pikir sendiri.

Jenis2 teats yang ada (dua2 ada rubber n silicon)

1. Narrow neck hole
2. Wide neck hole
3. Narrow neck cross cut
4. Wide neck cross cut

Pilihan sy semestinya  cross cut. Tapi yg buat jadi case study nya sbb sy takde botol pigeon. Yang ada kat rumah tu, avent, NUK, playtex, wide neck spectra n standard narrow neck storage bottle. Tanakla membazir beli botol baru sebab semua botol ni pun tak semua guna lagi. 

Hasil kajian sy, botol avent ni pun rupanya ada 2 jenis. Satu classic, satu lagi natural. yang classic boleh pakai ngan wide neck cross cut pigeon, tp nya yang natural (sy punya natural) tak boleh sbb saiz teats berbeza. Yang playtex, saiz teats sama saiz dgn natural avent, so tak boleh pakai untuk wide neck pigeon. Yang spectra, NUK tak try lagi. Harap2 boleh la ngam dgn wide neck pigeon. Takkan la nak beli botol pigeon lagi kan.. 

Yang narrow neck tu boleh muat kat storage botol biasa. Mungkin beli yg ni je kot..

Mungkin entry ni sy sorg je kot yg faham kot.. Hehe

Napala sy sebok2 nak beli cross cut teats ni. Sebabnya anak sy minum susu sambil tido. Dia tak minum sgt time dia jaga. Hehe.. Mcm abangnya jugak. Mcm2 budak zaman skrg ni..






1 comments:

Anonymous said...

So? Wide neck spectra bley ngam ngan puting ape? Sy pun ngah cari puting spectra ni, puting dia lembut baby pun suke~heheh