Wednesday, March 26, 2014

~abg n adik~

Sama tak abang n adik



 atas adik, bawah abg.. baju yg sama. pose yg hampir2 sama..

Perbezaan yg paling obvious,  mata abg sepet sikit. adik mata bulat.

abg dah big boy skrg..




Thursday, March 13, 2014

~Bukan lagi green fingers~

Years ago, sy ada 1 hobi yg sy btl2 minat. Dulu sy sgt minat bercucuk tanam sampaikan pernah bercita2 nak jadi petani berjaya. Rumah dulu kat kwsn kampung, tanah untuk menanam mmg keliling rumah. Jadinya zaman kecik2 sy dah tanam pokok mangga, sayur-sayuran, rambutan, kacang,cili,tomato n bermacam2 lagi.. Zaman tu sy mmg green fingers. Paling tak boleh lupa, sy tanam pokok tembikai time cuti semester dekat u. Tembikai sy berjaya berbuah, tp buahnya kena lenyek dengan lori tnb yang u turn depan pagar rumah. sobsobb. Dragon fruits pun ada, batang dpt dr kebun cina mana tah, tp tak sempat tanam, mak yg tanam, after beberapa tahun, tak pernah berbuah lagi. heheh

Skrg duduk kat kl, rumah pun takde tanah. rupanya husbandku juga berminat dgn bercucuk tanam ni. Kalau weekend mmg stay dpn tv tgk agrotek dekat tv1. Kitorg letak pokok tanaman dekat balkoni n luar tingkap wet kitchen. Buat masa ni yg ada pokok cili, serai, pegaga, pak choy, daun kesum, bayam. Baru je mulakan bercucuk tanam kat rumah ni, progress so far so good.

Baru2 ni, akak officemate bagi pokok hiasan. Pokok ni letak dlm air je.. Tapinya...

Talent bercucuk tanam ku sudah pudar.. Pokok ni dah macam hidup segan mati tak mahu dah. Hari ni ada daun2nya yg dah mula hitam..


 Oh sedihnya. Skill menanam pokok perlu diasah lagi lepas ni...